

גלן גרנט מייג’ורס רזרב 700 מ”ל
- סוג משקה: וויסקי
- מותג: גלן גרנט
- נפח בקבוק: 0.7 ליטר
- % אלכוהול: 40%
- סוג/זן: סינגל מאלט
- כשרות: יש
- מדינת מקור: סקוטלנד
מריח באף אדמה ערמומית, עשירה ולחה. שקדים ואגוזי לוז, עם ניחוחות רעננים של תפוחים ירוקים של לימון ואשכוליות, מונפים על ידי קינמון, אגוז מוסקט וטופי. מקסים ורענן. חֵך פרחוני ומתובל, עם פרי נקי ובהיר: תפוחים ירוקים, אגסים, יערה. יש שם גם קצת חריפות – מעט פלפל שחור, שמץ ציפורן ונגיעה של קרם ברלה. סיים החריפות תלויה, אך האופי המכריע הוא פרי טרי ונקי. מרענן וממרח שפתיים. תגובה מבחינתי מדובר בספייסייד הקלאסית, עם אופיו העדין והפרי המרענן. מאוזן היטב ועשוי היטב.
ממוקם בדרום אזור הספיסייד, משמעות המילים BenRiach- ”הר הצבי האדום”.המזקקה שחרטה על דגלה את החדשנות הלא קונבנציונליות ואף נוהגת לכנות את עצמה “מעבדה”, נבנתה על ידי ג’ון דאף ב- 1898 אשר טייל בקנטקי ודרום אפריקה בחיפוש אחר וויסקי וקיבל השראה.
בליבו של מחסן החביות המסורתי (שהוקם ב- 1966) מונחות להן החביות המשובחות ביותר שמתבגרות ומתפתחות, מחכות לקבל את הטעם הייחודי והאופי של אזור הספייסיד. בבנריאך משתמשים בשעורה מעושנת ולא מעושנת בניגוד לסגנון הוויסקי באזור זה. הטעם הנוצר הוא קליל, פרותי ובעל ניחוח טרי של שעורה מתקתקה.